Μοναδικές παραλίες

Ένας ογκώδης βράχος μέσα στην θάλασσα, καταγάλανα νερά και απέραντη λευκή αμμουδιά συνθέτουν μια πανέμορφη λιμνοθάλασσα, ρηχή και διαυγή, με μικρά κοχύλια που σε πολλά σημεία κάνουν την άμμο να φαίνεται ροζ… Βρίσκεται στο βορειοδυτικότερο σημείο του νομού Χανίων, σε απόσταση 17  χιλιομέτρων από την Κίσσαμο. Αξίζει να διαβείτε τον σχετικά ομαλό χωματόδρομο και κατόπιν να κατηφορίσετε το μονοπάτι ώστε να αντικρύσετε όλη αυτή την ομορφιά από ψηλά, όμως υπάρχει και ευκολότερος και πιο άνετος τρόπος, που δεν είναι άλλος από το καραβάκι που επισκέπτεται καθημερινά τον Μπάλο και αναχωρεί από την Κίσσαμο.

Ένας μαγευτικός τόπος, με εξωτική ομορφιά, με αμμόλοφους, κέδρους, λευκά κρινάκια,  μαύρα βράχια και φυσικά καταγάλανα νερά και ολόλευκη άμμος… Η αμμώδης χερσόνησος ενώνει το μικρό νησάκι με την ξηρά, δημιουργώντας ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς. Περπατήστε το νησάκι, με απόλυτο σεβασμό στα φυτά και τα ζώα που τυχόν θα συναντήσετε και επιλέξετε το δικό σας απόμερο κολπάκι για βουτιές, ή καθίστε στην ρηχή λιμνοθάλασσα, που είναι ιδανική για μικρούς αλλά και μεγαλύτερους που έχουν διάθεση για παιχνίδια με την άμμο και το νερό! Το Ελαφονήσι βρίσκεται 76 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Χανίων, στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Κρήτης.

Ο κόλπος της Φαλάσαρνας με τα καταγάλανα νερά και την ολόλευκη άμμο, που περιστοιχίζεται από ένα κατάφυτο άγριο τοπίο βρίσκεται 59 χιλιόμετρα δυτικά των Χανίων και 17 χιλιόμετρα δυτικά της Κίσσαμου. Απέραντη αμμουδιά και καταγάλανη θάλασσα, εκεί θα απολαύσετε ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της ζωής σας, με τον ήλιο να βουτά μπροστά σας στο νερό… Η Φαλάσαρνα έχει βραβευτεί στο παρελθόν ως η καλύτερη παραλία της Κρήτης και μια από τις δέκα καλύτερες στην Ευρώπη.