Ιστορικά Αξιοθέατα

Η Δημοτική Αγορά Χανίων, το τεράστιο κτίσμα των 4.000 τ.μ. επί της Χατζημιχάλη Γιάνναρη, είναι ένα από τα σημαντικότερα νεότερα μνημεία της πόλης των Χανίων, αλλά και η καρδιά της σύγχρονης πόλης, από το 1913 που κατασκευάστηκε. Στις στοές της θα βρείτε δεκάδες καταστήματα με τοπικές λιχουδιές της κρητικής κουζίνας που δεν πρόκειται να σας αφήσουν ασυγκίνητους!

Θα επισκεφθείτε τους Τάφους των Βενιζέλων, φεύγοντας από τα Χανιά προς τα ανατολικά. Είναι ο τόπος ταφής του Ελευθέριου Βενιζέλου και του γιου του, Σοφοκλή Βενιζέλου, σε ένα σημείο με πανοραμική θέα προς την πόλη. Το σημείο είχε υποδείξει ο ίδιος ο Ελευθέριος Βενιζέλος καθώς βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το σπίτι του στη Χαλέπα.
H Μονή Παναγίας Χρυσοσκαλίτισσας βρίσκεται πολύ κοντά στο διάσημο Ελαφονήσι, στα νοτιοδυτικά του νομού. Το κατάλευκο μοναστήρι είναι χτισμένο ψηλά πάνω σε ένα μεγάλο βράχο ύψους 35 μέτρων και η θέα προς το Λιβυκό πέλαγος από εκεί είναι καταπληκτική. Σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση το ένα από τα 90 σκαλιά, που είναι σκαμμένα στο πέτρωμα και οδηγούν στη Μονή είναι φτιαγμένο από χρυσό, αλλά αυτό το χρυσό σκαλοπάτι μπορούν να το δουν μόνο οι αναμάρτητοι!