Νέα για τη Κρήτη, τα Χανιά και τον τουρισμό
Τετάρτη, 24 Φεβρουάριος 2016 08:27

Μεσογειακά τοπία

Διακοπές στα Χανιά σημαίνει να μην ξέρετε ποιο αξιοθέατο να επισκεφθείτε πρώτο, σε ποια παραλία να απολαύσετε τις βουτιές σας, ποιο φαράγγι να διαβείτε και ποιο μνημείο να φωτογραφήσετε! Πρόκειται για μια από τις πιο «προικισμένες» από την φύση και τον άνθρωπο περιοχές της Ελλάδας, με μνημεία που καλύπτουν την ιστορία της διαχρονικά, και που διατηρούνται σε εξαιρετική κατάσταση, δημιουργώντας έναν πολύ ιδιαίτερο «αέρα» στην ατμόσφαιρα για τους λάτρεις των ιστορικών αναδρομών και όχι μόνο.

Published in Νέα
Τετάρτη, 24 Φεβρουάριος 2016 08:27

Ιστορικά Αξιοθέατα

Η Δημοτική Αγορά Χανίων, το τεράστιο κτίσμα των 4.000 τ.μ. επί της Χατζημιχάλη Γιάνναρη, είναι ένα από τα σημαντικότερα νεότερα μνημεία της πόλης των Χανίων, αλλά και η καρδιά της σύγχρονης πόλης, από το 1913 που κατασκευάστηκε. Στις στοές της θα βρείτε δεκάδες καταστήματα με τοπικές λιχουδιές της κρητικής κουζίνας που δεν πρόκειται να σας αφήσουν ασυγκίνητους!

Θα επισκεφθείτε τους Τάφους των Βενιζέλων, φεύγοντας από τα Χανιά προς τα ανατολικά. Είναι ο τόπος ταφής του Ελευθέριου Βενιζέλου και του γιου του, Σοφοκλή Βενιζέλου, σε ένα σημείο με πανοραμική θέα προς την πόλη. Το σημείο είχε υποδείξει ο ίδιος ο Ελευθέριος Βενιζέλος καθώς βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το σπίτι του στη Χαλέπα.
H Μονή Παναγίας Χρυσοσκαλίτισσας βρίσκεται πολύ κοντά στο διάσημο Ελαφονήσι, στα νοτιοδυτικά του νομού. Το κατάλευκο μοναστήρι είναι χτισμένο ψηλά πάνω σε ένα μεγάλο βράχο ύψους 35 μέτρων και η θέα προς το Λιβυκό πέλαγος από εκεί είναι καταπληκτική. Σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση το ένα από τα 90 σκαλιά, που είναι σκαμμένα στο πέτρωμα και οδηγούν στη Μονή είναι φτιαγμένο από χρυσό, αλλά αυτό το χρυσό σκαλοπάτι μπορούν να το δουν μόνο οι αναμάρτητοι!
Published in Νέα